教學團隊

何澍鑣 校長

香港清華書院文史學系文學士,擁有三十五年的教學經驗,以愛心感化學生,從而培養同學的自律、公德、與人相處的正確態度;「博學為華」,能博學,充實多方面知識,便能擁有豐盛人生。

關偉昌

數學 + 地理

香港教育大學地理教育文憑、公開大學通識教育科學士

誰說數學與日常生活無關,除了那些加減乘除外,透過計算的過程,可以培養我們的 耐性和分析能力。也可以透過客觀數據來評定過去的得失,充實現在,準備將來,所 以數學與我們生活有著緊密的關係。努力! 加油!

羅照輝

通識教育

香港清華書院文史學系文學士

放眼世界,事事關心,發揮合作精神,理論與實踐並重,定能掌握成功的秘訣。

郭偉欣

中國語文 + 中國歷史

珠海學院文學系學士、中文大學學位教師教育文憑

「一分耕耘,一分收穫」,各同學於學習上多分耕耘,自然「多分」收穫。

原地踏步相當於退步,何不勇往直前向著目標進發,將一切看似不可能的化作可能呢﹖

唐敏兒

經濟 + 企業、會計及財務

英國諾咸頓大學國際會計學(榮譽)學士

會計恆等式是「資產=資本+負債」。其實,人生恆等式和會計恆等式並無分別,同學能在學科得到知識(資產)的多寡,取決於對科目投入的努力和時間(資本)。最後把學習中所取得的知識,作為對父母和老師期望(負債)的回報。

John TSE Ka Wong

English Language
BSc(Hons) App. Chem. (CityU HK);
PCEd (HKU);
PgCert (CityU HK);
PGDE (EdUHK);
MSc Environmental Sci. (HKUST);
MA Prof. Acct. & Info. Sys. (CityU HK);
MEd (Dist.) TESOL (EdUHK);
MA (Dist.) Lang. Studies (CityU HK)

The current senior secondary curriculum of English language views this language as an essential knowledge and skill to overcome the challenges of dynamic and competitive society of Hong Kong. To address the curriculum and the public exam, students should be able to perform the multiple functions of English for purposeful communication. They have to possess the knowledge of words and grammar, and simultaneously practice them through the four skills (reading, writing, listening and speaking). The way to master English is to keep using it!